Column Left

Bizi Takip Edin

25 Kasım 2019 Pazartesi

Sağlığınıza Zarar Verebilecek Banyo Alışkanlıkları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sağlığınıza Zarar Verebilecek Banyo Alışkanlıkları
Sıradan bir banyoda, klozet yalnızca 3,2 milyon bakteri içerir . Kötü alışkanlıklarla, bu mikropları ne yaptığımızın farkında olmadan bile her yere yayabiliriz. Sonuç olarak, sivilce ya da üzgün bir mideyle cildimiz olabilir.
Bikini bölgemizde saç olması doğaldır. Her şeyden önce, karşıt cinsiyeti çeken feromonlar içerirler. İkincisi, sizi yabancı bakterilerden korurlar.
Ayrıca, orada tıraş olurken cilde çok zarar verebiliriz.



Ne yapmamız gerekiyor:
1. Vücudunuzun orada tamamen temiz olmasını istiyorsanız, hijyen için bir kadın tıraş makinesi ve tıraş kremi gibi özel kadın tıraş ekipmanlarını kullanın. Cilt çok hassas olduğu için sabun en uygun çözüm değildir.



2. Örneğin ağda gibi tüylerden kurtulmanın daha iyi yolları var. Mumlama gibi alternatif yöntemlerle ilgileniyorsanız, bunu kendi başınıza bir uzmana gitmeyin.
Bir lif kabağı kullanmak sadece yeni olduğunda iyidir. Ölü cilt hücrelerini temizler, süngerin içine girip orada kalır. Normalde yıkama ve fırçalama işleminiz bittiğinde, lif kabuğunu banyoda bırakırsınız. Bakterilerin gelişmesi için mükemmel bir an.



Yıkandıktan sonra lif kabağınızı her bırakışınızda bakteri üremeye devam eder. Bu yüzden bir dahaki sefere kullandığınızda, kir vücudunuza geri döner.
Ne yapmak gerekiyor:
1. Daha sık değiştirin.
2. Kurumasını bekleyin ve banyoda bırakmayın.
3. Lifler gibi tekrar kullanılabilir ürünler kullanın.
4. Lif kabağı kullanmayın, ancak cildinizi haftada iki kez temizleyin.



Vücudunuz bakterilerden ve sivilcelerden yalnızca temiz olduğunda korunur. Ve tamamen temiz olmalı. Duşta yıkama işlemini en çok atladığımız alan sırt, kafa derisi, ayaklarınızın altı ve kulaklarınızın arkasıdır.
Ne yapmak gerekiyor:
1. Bu parçalara, yıkanmayı atlayamayacağınızı hatırlatan özel fırçalar alın.
Banyo, evdeki en temiz alan değil ve orada kaç bakteri yaşadığını hayal bile etmemek daha iyidir. Hiç kimse diş fırçalarının mikroplara saldırılmasını istemez ve banyolarda çok sayıda sayaç tuvalete yakın yerleştirilir ve bu da onu riskli bir bölge haline getirir.
Ne yapmak gerekiyor:



1. Diş fırçanızı tuvaletten uzak tutmak için güvenli bir yer bulun.
2. 3 ayda bir diş fırçanızı değiştirin .
İnsanların yaklaşık % 90’ı aletlerini banyoya götürüyor. Evet, ellerimizi temizliyoruz, ancak tuvalette biraz zaman geçirdikten sonra telefonumuzu temizlemiyoruz. Bundan sonra öğle yemeğinde telefonumuzu yanımıza alarak masaya koyabiliriz.
Ne yapmak gerekiyor:



1. Eğer banyodan sıkıldıysanız, orada bir oyun oynayın. Örneğin, bir Rubik Küpü olabilir, ama o zaman bile, onu yıkamayı unutma.
Yüzünüz için özel bir havluya sahip olsanız bile , özellikle cilt problemleri olan insanlar için çok tehlikeli olabilir. Yüzünüzü kurulamak için aynı havluyu her kullandığınızda ve sonra ıslak halde bırakın. Bu, bakteri yetiştiriciliği için mükemmel ortamı yaratır.
Ne yapmak gerekiyor:



1. Tek kullanımlık havlu kullanın. Cildinizi koruyacak, ayrıca daha fazla havlu yıkamanıza gerek kalmayacak.
Nem ve bakteri banyoyu havlunuzu korumak için en kötü yer haline getirmektedir . Sadece bir duş alıp kuruduktan sonra oraya asmak iyi bir fikir değil.
Ne yapmak gerekiyor:
1. Islak havlunuzu yanınıza alın ve kuru, taze bir yere asın; böylece bir sonraki duşunuz nemli bir havlu kokusuyla bozulmaz.
2. Havlunuzu her banyodan sonra değiştirin.



Evet, bazen kitap okuyor, oyun oynuyor ya da sadece tuvalette çok uzun süre oturuyoruz. Araştırmacılara göre, bu sağlıksız. Çünkü bu damarlar üzerindeki fazla baskı, kanamaya neden olabilecek basur üretmektedir.
Ne yapmak gerekiyor:
1. Tuvaleti sadece gerçek bir ihtiyaç olduğunda kullanmalısın.
2. Yanınızda herhangi bir alet veya kitap bulundurmamak daha iyidir, bu nedenle, özellikle hemoroitiniz varsa, zamanı unutmazsınız.Bir tuvaleti açık bir kapakla yıkadığınızda , dönen su küçük atık parçacıklarıyla karışır ve havaya püskürür. Mikroplar havlunuza, lavabonuza ve hatta diş fırçanıza bile bulaşabilir.
Ne yapmak gerekiyor:
1. Kapağı kapatmak için bir alışkanlık haline getirin. Her zaman unutursanız, kendinize hatırlatmak için bir çıkartma yapın.
Kaynak : https://www.yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left