Column Left

Bizi Takip Edin

16 Kasım 2019 Cumartesi

Akciğerleri Temizliyor – Balgam Söktürücü ve Öksürük İçin Birebir

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Akciğerleri Temizliyor – Balgam Söktürücü ve Öksürük İçin Birebir
Bu ot doğru kullanıldığında akciğerleri temizliyor, balgam söktürüyor aynı zamanda kış aylarında görülen öksürük için de birebir. Bu şifalı otun 41 farklı türü olduğunu biliyor muydunuz?
“Bodur kekik” türü özellikle bu hastalıkta önemli kekikle birlikte kullanılabilecek tıbbi bitkilerden bir başkası ise Hatmi. Hatminin yaprakları ve kökleri kullanılıyor ve kuru öksürüğün tahrişinin giderilmesinde etkili oluyor. Fakat Fitoterapist Özgüç, bazı bitkilerde farklı bölümlerin faydalı olduğu bilgisini veriyor:
Örneğin hatmi’nin yaprak kısımları solunum sistemi hastalıklarında tercih edilmeli. Hatmi tıbbi bitkisi, kuru öksürükte kullanılacaksa kaynatma usulü, balgam söktürücü olarak kullanılacaksa demleme usulü hazırlanıp içilmeli.





Şifalı bitkilerde ince ayarlar var. Bunları araştırıp bilmek veya uzmanına sormak gerekir.”
Şifalı bitkilerin yararları hakkında yıllarca araştırma yapan ve onların şifa veren yönü hakkında bir çok sırrı açığa çıkaran Fitoterapist Dr. Serdar Özgüç, bodur kekik otu ile ilgili çok az bilinen bir uygulamaya daha dikkat çekiyor:
“Çuha tıbbi bitkisinin kökü ve açmış olan çiçekleriyle birlikte kullanılması kekiğin etkinliği artırır.



Konu ile ilgili son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar bunu gösteriyor. Damar yollarında rahatlatıcı ve güçlü yangı giderici etki gösteren çuha çiçeği, bodur kekik ile birlikte balgam söktürücü olarak kullanıldığında, gece hırıltısını da ortadan kaldırarak, bronşların rahatlamasını sağlıyor. Aynı zamanda bu iki bitkinin karışımı, balgamı seyrelterek, solunum yollarında oluşan rahatsızlığı da kısa sürede yok ediyor.



”Öksürükle beraber seyreden ve kişide huzursuzluk yaratan grip rahatsızlığı için özel bir tıbbi çay tarifi veriyor Uzman Özgüç: Malzemeleri şöyle: 15 gram Laden yaprağı, 10 gram Kekik (bodur türü) otu, 20 gram Alıç yaprağı ve çiçeği, 20 gram ıhlamur çiçeği, 15 gram Melisa yaprağı ve 5 gram portakal kabuğu. Hazırlanışı iki aşamalı olan bu özel şifa çayının nasıl yapılacağını uzmandan öğreniyoruz: “Önce laden yaprağı ufalanır ve 1 yemek kaşığı alınır, üzerine 200 ml su ilave edilir.



Hafif ateşte kaynamaya başladığında ocaktan alınır. (Kaynatma usülü) 2-3 dakika demlendirilir ve hemen süzülür, bir kenarda bekletilir.
Kaynak : http://www.kadinlarinsayfasi.com/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left