Column Left

Bizi Takip Edin

10 Kasım 2019 Pazar

Aç Karnına Uyursanız Ne Olur

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Aç Karnına Uyursanız Ne Olur
Son araştırmalar, bir süre yiyecek bir şey yemeden yatmanız gerektiğini göstermektedir. Aslında, daha sağlıklı olacağınızı ve akşam yemeği ile kahvaltı arasındaki zamanın en az 13 saat olması durumunda, vücut ağırlığınızı daha büyük dalgalanmalar olmadan koruyabileceğinizi belirten bir çalışma var. Bununla birlikte, bu çalışma, metabolizması yavaşlayan, 40 yaşından büyük bireyleri hedeflemektedir
İşte aç yatağa gitmenin vücudunuz ve sağlığınız üzerindeki etkilerinden bazıları.
daha az uyku alabilirsin
Tam bir mide kanı yemeğe sokmak için “aşağıya iner” yapar ve yatmadan önce bir şeyler atıştırdıktan sonra daha uykulu hissedersiniz. Yatağa aç kalmak sizi daha çok endişelendirebilir ve açlık sancıları bilinçsizce beyninizi uyarabilir, kabuslara ve garip rüyalara neden olabilir, hatta sizi uyandırabilir ve sizi buzdolabına götürebilir.
Kilonuzdaki dalgalanmalar
Kilo vermek aç yatağa gitmekten kaynaklanabilir. Ancak, kilo almak da önemli bir seçenek. Neden? Yukarıda belirttiğimiz gibi, aklınız bilinçli olarak yemek ve açlıktan sizi haberdar edecek ve sabahları uyandığınızda, kahvaltı için normalden iki kat daha fazla yiyebilirsiniz. Ayrıca, büyük bir kahvaltı yapmak beyninize giden kan dolaşımını yavaşlatır ve düşüncelerinizin sabahları net ve odaklanmamasını sağlar.





Kas kütlesini kaybedebilirsin
Öğün atlıyorsanız, vücudunuzun proteinin kas ağırlığına dönmesi için gerekli olan besin maddelerini özleyebilirsiniz. Bu nedenle, Avrupa Kardiyoloji Derneği tarafından yürütülen araştırmaya göre, günlük aldığınız tüm proteinler boşa harcanacak ve vücudunuz gece boyunca kas kütlesinden dışarı çıkacaktır. Sağlıklı bir diyet almak yerine öğünleri atlıyorsanız, kalbinizin en önemli kaslarına da zarar verebilirsiniz!
Crankier olabilirdin
Duygudurum dalgalanmaları, kaygı, kibirlilik, aç yatağa gitme nedeniyle meydana gelebilir. Araştırma, davranışı düzenlemek için bir hormon olan serotonin seviyelerinin, yediğimiz yiyeceğe ve ne sıklıkla yediğimize bağlı olarak dalgalandığını göstermiştir. Bu, insanların öfke ve paniği kontrol etmelerine yardımcı olan duygularımızı ve beynimizin bölümlerini etkiler. Aç olduğunuzda daha fazla sinirlenirsiniz, orası kesin!
Muhtemelen daha az enerjik hissedeceksiniz
Vücudunuz uyurken bile kalori yakıyor, ancak kesinlikle koşu kadar değil. Bununla birlikte, bir yemeği atlarsanız, vücudunuz “yakıtı azalttığı” için sabahları daha az enerjik hissedebilirsiniz.
Araştırma, “yatmadan önce 30 gram protein ile sallanan erkeklerin ertesi sabah yatmadan önce hiçbir şey yemeyenlere kıyasla daha yüksek bir dinlenme enerji harcaması (ne kadar enerji ya da kalori yakıyor, vücudun istirahatta yaktığı) olduğunu kanıtladı. Aç yatağa giderseniz, tükenmiş enerji seviyeleriniz günün geri kalanında kalıcı bir etki yaratabilir, bu nedenle ertelemeden önce küçük bir ısırık alın.
Kaynak : yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left