Column Left

Bizi Takip Edin

15 Ağustos 2019 Perşembe

O SORUNA ÇÖZÜM BULUNDU.. DİŞ ETİ KANAMALARINIZI BUNUNLA GEÇİREBİLİRSİNİZ.. İŞTE O YÖNTEM

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
O SORUNA ÇÖZÜM BULUNDU.. DİŞ ETİ KANAMALARINIZI BUNUNLA GEÇİREBİLİRSİNİZ.. İŞTE O YÖNTEM
1 ) Papatya (Matricaria recutita) E komisyonu, papatyanın dişeti iltihaplarının tedavi edilmesi amacı ile en az gargaralar veya ağız yıkama sıvıları kadar etki sağladığı kabul edilmiştir. Papatyanın içerisinde bulunan bir takım anti inf-lamatuar ve antiseptik bileşikler bulunur. Papatyayı sadece dişeti hastalıklarının tedavi edilmesi esnasında değil, aynı zamanda bu hastalıklardan korunmak için önlem amaçlı da kullanabilirsiniz. Yapılışı ise, 250 mi. kaynar suya 2-3 çay kaşığı papatya koyun ve yaklaşık 10 dakika bekleyin. Daha sonra süzerek yemeklerden sonra için veya gargara gibi ağzınızı çalkalamak için kullanın. Kullanım esnasında veya sonrasında herhangi bir alerjik reaksiyon hissetmeniz halinde bu kürü kullanmayı kesin. 2 ) Ekinezya (Echina-cea) Ekinezya, anti bakteriyel ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip olan bir bitkidir. Ağız çalkalama suyunun içerisine yaklaşık 10 veya 12 damla kadar ekinezya tentürü karıştırıp ağzınızı bu karışım ile çalkalamayı deneyin.
3 ) Çay (Camellia sinensis) Adaçayı gibi çay da kan durdurucu etkiye sahiptir. Bu fonksiyonu sayesinde, diş çürümeleri ve dişeti iltihaplarına sebebiyet veren bakterilerin ağız içerisine yerleşmesini önler. Aynı zamanda beş değişik anti bakleriyel bileşik içeren çayı, meyan kökü ile de tatlandırabilirsiniz. 4 ) Meyan kökü (Glycy-rrlüza glabra) Meyan kökü diş çürümelerine veya diş eti iltihaplanmalarına sebep olmayan doğal bir tatlandırıcıdır. Anti-gingivitis çaylarınıza şeker veya bal





koymak yerine meyan kökü koymanızı tavsiye ederiz. Meyan kökü, aynı zamanda magnezyum ve yapılan bazı araştırmalarda dişeti iltihaplarının ve plak oluşumunun kontrol ve denetim altına alınmasının yararlı olduğu ortaya çıkarmıştır. Meyan kökünün gün içerisinde 3 fincan çay gibi makul oranda kullanılması halinde herhangi bir zararı yoktur. Ancak uzun süreli veya çok miktarda kullanılması halinde, baş ağrısı, uyuşukluk, vücutta sodyum ve su tutulması, aşın potasyum kaybı ve yüksek tansiyona sebep olabilir.
5 ) Isırgan otu (Urtica dioica) Isırgan otunun yapraklarında bulunan magnezyuma ek olarak, Rusya’da gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda ısırgan otu çayının anti bakteriyel özellikler taşıdığı masaya konmuştur. İçerisinde ısırgan otu bulunan ağız çalkalama sıvıları ve diş macunların, dişlerde plak oluşumunu ciddi anlamda azalttığı da kabul edilir. Isırgan otuna bir miktar da ardıç eklenmesi halinde, etkisi daha da artar. Ağız ve diş sağlığınız için kullandınız ürünlerin içerisinde bu bitkilerin olmasına özen gösterin 6 ) Nane (Mentha piperita) Dişeti iltihaplarından korunmak amacı ile, bugün çok sayıda ürünün tatlandırılması sırasında yapay olarak kullanılan diş macununuzda bulunan naneye güvenebilirsiniz. Ancak gerçek nane dişeti çürümelerine sebebiyet veren bakteriler ile de savaşır. 250 mg kaynar suya 2 çay kaşığı kuru nane ilave ederek elde edeceğiniz çayı içebilir veya ağzınızı çalkalayabilirsiniz. Naneli sakız çiğnemek veya nane şekeri yemek yerine, taze nane yapraklarını çiğnemeniz çok daha etkili ve iyidir.
7 ) Su teresi (Nasturtium offidnale) Bugün Çin’de yaşayan insanlar, dişeti yaralarını tedavi etmek amacı ile su teresi çiğnemeyi tercih eder. Tadını beğenirseniz, dişeti iltihaplarınızı tedavi etmek için su teresi çiğneyebilirsiniz. 8 ) Teatree (Melaleuca) Teatree yağı güçlü bir antiseptik olarak kabul edilir ve birçok herbalistin, harici kullanımlar için ilk olarak tercih edilen dezenfektandır. Teatree yağını dişeti iltihapları ve ağız içinde meydana gelen yaraların tedavisi için kullanabilirsiniz. Ancak bunu kullanmanız esnasında yutmamaya dikkat etmelisiniz. Bir bardak suyun içerisine birkaç damla teatree yağı ilave ederek gargara şeklinde kullanın. Gingivitis ile yaptığınız savaşta son derece etki sağlayan bir silah olacaktır. Diğer uçucu yağlarda olduğu gibi, teatree yağı da kesinlikle ağız yolu ile kullanılmaması gerekir 9 ) Semizotu (Portulaca oleracea) Daha çok diş eti hastalıklarının tedavi edilmesi için magnezyum ve C vitamini açısından zengin olan yiyecekler tavsiye edilir. Kişniş, börülce, karahindiba, meyan kökü, marul, haşhaş tohumu, ıspanak, ısırgan otu yapraklan ve taze fasulye de magnezyum açısından zengin olarak kabul edilen sebzelerdir. Karahindiba, ısırgan otu yapraklan, semizotu ve ıspanak yapraklannı kanştınp buharda pişirin. Bunu yapmanız halinde, diş eti iltihaplarının çok büyük ölçüde önüne geçersiniz.
10 ) Adaçayı (Salvia offîcinalis Avrupa da insanlar, diş ve dişetlerini ada çayı yaprakları ile ovmayı tercih ederler. Adaçayının içerisinde bulunan bazı aro-matik antiseptik bileşikler, diş etlerinde meydana gelen kanamayı durdurmaya yardımcı olur. 250 ml kaynar suya 2 veya 3 çay kaşığı adaçayı yaprağı koyarak yapılacak anti-gingivitis çayının kullanımı onaylamanmış bir kürdür. Ancak her şeyde olduğu gibi, adaçayını da makul miktarlarda kullanmak gerekir. Çünkü içerisinde bulunan thu-jone isimli madde, yüksek dozda alınır ise, spazmların meydana gelmesine sebebiyet verebilir.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left