Column Left

Bizi Takip Edin

17 Ağustos 2019 Cumartesi

Balgam Sökücü En Etkili 14 Bitki

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Balgam Sökücü En Etkili 14 Bitki
Soğuk algınlığı ve öksürük gibi sık görülen rahatsızlıkların tedavisi söz konusu olduğunda, hiçbir şey etkili doğal ilaçlara güvenmekten daha iyi olamaz. Hepimizin bildiği gibi, reçetesiz veya reçeteli ilaçların tekrar tekrar kullanılması bir dizi yan etkiyi de beraberinde getirmektedir. Öksürüğe neden olan balgamın hava geçişlerinden ve akciğerlerden atılmasının desteklenmesine yardımcı olan çok sayıda balgam söktürücü bitkiler mevcuttur.
Balgam Söktürücü Bitkiler
Burun, göğüs ve akciğerlerde mukus birikmesi, solunum yolu enfeksiyonlarının doğal bir sonucudur. Bu da solunumda tıkanıklık ve rahatsızlık problemlerine neden olur. Öksürük, aşırı mukustan veya herhangi bir yabancı parçacığın solunum yollarından atılmasının doğal bir yoludur. Solunum yolları tıkanıklığı herhangi bir bitki veya ilaç kullanmadan zaman içinde kendi kendine geçse de, doğal balgam söktürücü bitkiler kullanılarak mukusun akciğerlerden atılmasını teşvik etmek iyileşme sürecisini hızlandıracaktır. İşte balgam söktürücü özelliklere sahip bazı şifalı bitkiler.
Melek Otu
Melek otu yaygın enfeksiyonları, sindirim bozukluklarını ve kadın sağlığı sorunlarını tedavi etmek için etkilidir. Göğüs tıkanıklığını temizler ve solunum yollarını açar. Kök kısmında yüksek miktarda aktif bileşenler bulunan bitkinin yaprakları, gövdesi ve tohumları tedavi amaçlı kullanılır.
Anason Tohumu





Bilimsel adı pimpinella anisum olarak bilenen bitki balgam söktürücü, mide gazı giderici ve afrodizyak olarak kullanılır. Piyasada, anason tohumu bazlı bitkisel öksürük damlaları ve pastilleri bulunabilir. Kuru öksürükten kurtulmak için doktor kontrolünde anason yağı kullanılabilir.
Fesleğen
Nane ailesinin aromatik bir bitkisi olan fesleğen, tedavi amaçlı ve yemeklerde kullanılmaktadır. Fesleğen soğuk algınlığı, öksürük ve akciğerler, kalp ve mesane ile ilgili hastalıkların tedavisi için harika bir bitkidir. Fesleğen yağı ise balgam söktürücü olarak kullanılabilir.
Öksürük Otu
Öksürük otu ile hazırlanan çay, soğuk algınlığı ve öksürük tedavisi için etkili bir ilaçtır. Bu bitki burun, sinüsler ve alt solunum yollarındaki tıkanıklığı açmak için harikadır. Boğaz tahrişini yatıştırır ve aynı zamanda kolay atılması için balgamı gevşetir.
Andız Otu
Andız otu, bronşiyal spazmları rahatlatan ve boğaz ve akciğerlerden balgamın atılmasını teşvik eden tıbbi bir bitkidir. Genel olarak, iyileştirici özellikleri nedeniyle solunum toniği olarak kabul edilir. Kök kısmı, nefes problemlerini gidermek için kullanılır
Okaliptüs
Okaliptüs, en iyi balgam söktürücü bitkilerden biridir. Bu nedenle birçok öksürük şurubunda okaliptüs özü ve yağı kullanılır. Burun kanalları ve solunum yolları tıkanıklığını azaltır. Böylece hem bir balgam söktürücü hem de bir burun tıkanıklığını giderici olarak etki eder.
Sarımsak
Sarımsak, enfeksiyonları önlemede dikkat çekici özelliklere sahiptir. Bunun dışında aşırı balgamdan kurtulmak, ateş, tansiyon ve kolesterolü düşürmek için yardımcı olur. Sarımsak ucuz ve kolay bulunabilir bir bitki olduğundan, birçok kişi tarafından etkili bir balgam söktürücü olarak kullanılır.
Zencefil
Bol bulunan ve kullanımı kolay olan zencefil, çocuklar için doğal balgam söktürücü bitkiler listesinde yer almaktadır. Kalın ve etli kökleri çiğ veya kurutulmuş olarak kullanılabilir. Zencefili balgam söktürücü olarak kullanmanın en etkili yolu, zencefil çayı olarak tüketmektir. Ayrıca soğuk algınlığı tedavisi için de yardımcı olur.
Karaderme
Karaderme sayısız sağlık sorununu tedavi etmek amaçlı kullanılan bir bitkidir. Bu bitkinin balgam söktürücü etkisi, içeriğinde bulunan marrubiin adı verilen aktif bileşenden gelir. ABD, Avrupa ve diğer birçok ülkede, boğaz pastili ve öksürük şurubu gibi ilaçlarda etken madde olarak kullanılmaktadır.
Çördük Otu
Çördük otu ve çördük otu yağı, solunum yolları enfeksiyonları ile mücadele için kullanılır. Bronşiyal spazmları rahatlatma ve balgam söktürücü olarak etkilidir. Bu şifalı bitkinin çiçekleri ve yaprakları çay yapımında kullanılırken, çördük yağı aromaterapide kullanılır.
Meyan Kökü
Meyan kökü, bitkisel tıpta bir iltihap giderici ve balgam söktürücü olarak belgelenmiştir. Öksürüğü hafifletir ve vücudu rahatlatır. Kurutulmuş meyan kökü astım, bronşit ve solunum sistemi ile ilgili diğer hastalıklarla mücadelede etkilidir.
Sığırkuyruğu
Balgam söktürücü bitkiler arasına sığırkuyruğu bitkisini eklemeden yapamayız. Balgam söktürücü ve antiseptik özelliklere sahip olduğu için solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadele etmek için güçlü bir bitki görevi görür. Sığırkuyruğu çayı, boğaz ağrısını hafifletir ve balgamın sökülmesini hızlandırır.

Kekik
Kekik, alternatif tıptaki kullanımının yanı sıra birçok yemeğe lezzet katan bir bitkidir. Güçlü bir balgam söktürücü olan bu aromatik bitki, öksürüğü uyarmak için çay yapımında kullanılır. Ayrıca enfeksiyon ve öksürük tedavisinde çok etkilidir. Kekik çayında kolay tüketmek için bal gibi bir tatlandırıcı kullanılabilir.
Yabani Kiraz Kabuğu
Yabani kiraz, adından da anlaşılacağı gibi kiraz ile aynı cins ve taksonomi ailesinde yer alır. Öksürüğü azaltmak, akciğerlerde biriken balgamı temizlemek ve tansiyon problemlerini tedavi etmek için kullanılır. Balgam söktürücü özelliği nedeniyle, kuru öksürüğü azaltmak için de faydalıdır.
Yukarıda listelenen balgam söktürücü bitkilerin herhangi birini kullanırken saflık, tüketim yolu, güvenli dozaj ve alınması gereken önlemler konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu nedenle bitkileri kullanmadan önce bir uzmana danışmak ve tavsiyeleri takip etmek gerekir. Balgam söktürücü bitkiler kullanıldıktan sonra herhangi bir yan etki gelişirse, kullanmayı bırakmak ve uzman yardımı almak önemlidir.
Kaynak : https://www.sosyolife.net/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left