Column Left

Bizi Takip Edin

30 Mart 2019 Cumartesi

Çıtır Çıtır Tel Tel Ayrılan Patatesli Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çıtır Çıtır Tel Tel Ayrılan Patatesli Börek
Malzemeler hamuru için
iki buçuk su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker iki buçuk tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı aldığı kadar un unu mu Yavaş yavaş içerisine ekledim.
Çünkü kıvamına yumuşak çok sert olmayan cıvık da olmayan tam kıvamında bir hamur olmalı kulak memesi dediğimiz kıvamından biraz daha sert olabilir hamuru yoğuruyoruz üzerinde kapalı bir şekilde yaklaşık 15-20 dakika bekliyoruz küçük küçük bezeler çıkartıyoruz benim hamurundan 19 tane beze çıktı.
Tepsinin içerisine yağı damlatın her tarafına sürüyoruz bezeleri de tepsiye sıralıyoruz.
Bezelerin üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Iç malzemeler için
9 tane orta boy patates
1 kase maydanoz
5 tane orta boy kuru soğan Karabiber, pul biber ve tuz 200 gram böreklik peynir ve yarım çay bardağı





zeytinyağı ile ayçiçek yağı karışık kullandım. hamura sürmek 200 gram tereyağ .
Patatesleri önceden haşlayıp kabuğunu soyuyoruz ve küçük doğruyoruz maydanozu yıkayıp incecik kıyıyoruz peyniri de ufalıyoruz.
Tavanın içerisine ayçiçek yağı ile zeytinyağı nı karışık koydum ve incecik soğanı içerisine katıp



pembeleşinceye kadar kavurdum patatesi de içerisine ilave ettim İyice kavrulduktan sonra baharatlarını ilave edip iyice bir karıştırdım maydanozu katıp iyice karıştırın birkaç dakika altını kapatıp soğumaya bırakın harcımı soğuduktan sonra içerisine peynirimizi ilave edip iyice ne bir karıştıralım tezgahın üzerine eritmiş olduğumuz yağdan 1 tatlı kaşığı döküp bezeyi üzerine koyalım Sağlı sollu bezeyi yağın batırıp ilk önce avuç içi ile açalım sonra parmak uçlarınızla asılarak cekerek



dışa doğru kolayca hamurumuzu açıyoruz. kenarına harcımızdan yaklaşık 2 karış sıralıyoruz Üzerine de birkaç parça harcımızdan serpiştiriyoruz ve elimizle ilk önce harcımızı üzerini kapatıp tekrar asla asla rulo yapıyoruz Böylece hamurumuz daha ince Oluyor ince açmış olduğumuz hamurumuz.
Üç kısma kadar rulo yapıyoruz .Bir uçtan başlayıp diğer uca doğru sarıyoruz börek şekli veriyoruz küçük küçük sardım. Üzerine ilk önce tereyağı sürüyoruz sonra yumurtanın sarısını sürüp üzerlerine Susam serpiş 180 derece fırında .Tarifi için @tatlilar_gulcandan/ 'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left