Column Left

Bizi Takip Edin

12 Aralık 2016 Pazartesi

Etli Nohut

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Etli Nohut
Malzemeler:
Yarım kilo kuş başı dogranmıs et
1,5 su bardagı nohut
1 adet kuru sogan
2 yemek kasıgı sıvı yag
1,5 yemek kasığı salca
Tuz , pul biber
Yapılısı:
Soganları yemeklik dograyarak sıvı yagda pembelesene kadar kavurun. Etleri ilave ederek suyunu cekene kadar pisirin. Salcayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun. Daha sonra sonra etlerin üzerine cıkacak kadar kaynamıs su koyup 10-15 dakika kadar daha kaynatın. Etler yumusayınca daha önceden haslanmıs olan nohutları ekleyin. Beraber biraz daha kaynattıktan sonra ocagı kapatabilirsiniz.. Afiyet olsun…
Nohut nasıl haşlanır?Nohut ile ilgili bilinmesi gerekenler:
Nohutları bir aksam öncesinden suya koyup bekletin. Ertesi gün yumusayan ve sisen nohutların suyunu süzüp sudan gecirin. Düdüklü tencerede pisirecekseniz nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyerek ocaga alın. Kaynadıktan sonra 10-12 dakika kaynatıp ocaktan alın. Normal tencerede pisirecekseniz daha uzun sürede nohutlar yumusayıncaya kadar haslayın. Haslanmıs nohutları soguduktan sonra derin dondurucuda muhafaza ederek corba ve pilavlarda kullanabilirsiniz.
Eger nohutu haslamaya vaktiniz yoksa 40-45 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra aynı sekilde etleri kavurup salcasını ekledikten sonra nohutları ilave edip bol suyla birlikte düdüklü tencerede yarım saat kadar pisirebilirsiniz.
Kolay gelsın
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left