Column Left

Bizi Takip Edin

30 Temmuz 2015 Perşembe

Rulo Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Rulo Poğaça
Rulo Pogaca nefis bir poğaça daha çok lezzetli bir pogaca poğaça
Malzemeler:
Aldigi kadar un
1 su bardagi siviyag
1 paket yas maya
2 cay kasigi tuz
1 cay bardagi toz seker
1su bardagi su
1 su bardagi süt
1 tatli kasigi mahlep
Ic malzemeler:
beyaz peynir
yarim demet maydanoz
karabiber
pulbiber
üzerine icin:
bol yumurta sarisi
susam veya cörek otu
Yapilisi:
Öncelikle ic malzemesi icin maydanozlari ince ince kiiyip,bir kasede ezdigimiz beyaz peynirle beraber,üzerine karabiber ve pulbiber ekleyip karistiralim.
Hamura gecelim bir kabin icine su,siviya,süt,tuz ve sekeri ve mahlepi mayayi katip karistirdiktan sonra elimizle ezerek iyice karistiralim.Unu az az ekleyerek yoguralim ve yumusak kivamda,kaba yapismiyan bir hale geldiginde üzerine bir posetle örterek 1 saat bekletin.
Hamurunuz mayalandinda 1 santim kalinlikta olacak gibi ortalama büyüklükte hamurlar acip 6 parcaya kesin.Parcalarin üzerine peynir ve maydanozlu ic harcini koyduktan sonra,hamuru sigara böregi gibi rolu seklinde sarin.
Sardiginiz rulo pogacalari,alti yaglanmis firin tepsisine dizdikten sonra üstlerine yumurta sarisi sürün ve biraz susam serpeleyin.Tepsiyi 30 dakika beklettikten sonra,180 dereceye ayarlanmis firinda üstleri ve altlari kizarana kadar pisirin.
not:
Ben 8-9 parcaya kesdim siz öyle yapmayin kücük oluyor hamurun büyümezi icin ben 50-80 derecede firinda büyümezi icin firinda bekletim istersiniz sizde öyle yapabilirsiniz.Afiyet olsun......Esengül Akar Tascekerin Mutfagi'na Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left