Column Left

Bizi Takip Edin

5 Temmuz 2015 Pazar

Muz Kabuğunun Mucize Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Muz Kabuğunun Mucize Faydaları

Muz Kabuğunun faydaları, Muz kabuğu bilinmeyen mucize faydaları

İnsanların bolca tükettiği meyvelerin pek çok faydası var. peki bir o kadar meyve kabuklarının da çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlar ve pek çok kişi artık meyve ve sebze kabuklarının da sağlığa çok iyi geldiğini bilmekte. Bu meyvelerden bir tanesi hatta en önemli olanlarından birisi de muz..



Muz hem lezzetli meyvesi ile hemde kabuğu ile çok faydalı bir meyve olarak sağlığımıza önemli katkıda bulunan bir meyve. Muz kabuğunun faydaları saymakla bitmez. Ancak sizlere bunlardan en önemli olanları listelemeye çalışacağım..

Muz Kabuğunun Faydaları

Muz Kabuğunun Dişlere Faydası : Muz kabuğu bolca potasyum ve magnezyum içerir. Muz kabuğunun iç tarafı ile dişlerinizi bir kaç dakika ovun, kabuğun içindeki potasyum, magnezyum ve manganez gibi mineraller dişlerinize iyi geldiği gibi dişlerinizi de beyazlatır..



Muz Kabuğunun Cilde Faydaları : Muz kabuğu siğillere ve akneler çok iyi gelir. Ayrıca böcek ve sinek ısırıklarına çok iyi gelir.. Akne ve sivilceleriniz varsa akşam yatmadan önce yüzünüzü iyice temizleyin. Muz kabuğu ile yüzünüzü iyice ovun ve bu şekilde yüzünüzü yıkamadan yatın. Sabah ılık su ile yıkayın. Düzenli olarak kullanırsanız büyük ölçüde akne ve sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Cildinizdeki kırışıklara da muz çok faydalıdır. Bir adet muzu iyice ezin içerisine bir yumurta kırıp iyice karıştırın. bu kürü yüzünüzde 10-15 dakika bekletip daha sonra yıkayın. Bu kürü düzenli yaparsanız yüzünüzdeki lekelerden ve kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.

*Muz kabukları çok iyi bir ayakkabı parlatıcısı dır. Ayakkabılarınızı muz kabuğu ile silin Ayakkabılarınızı temizler ve parlatır.
*Ayak topuklarınızda nasır mı var? Muz kabuğu nasırlar için de oldukça faydalıdır. Muz kabuğunun iç tarafındaki yumuşak yüzeyi kaşık yardımı ile sıyırın ve biriktirin. Biriken kısmı macun şekline topuğunuza sararak gece boyunca bekletin sabah kalktığınızda temizleyin. Topuklarınızdaki nasırların kaybolduğunu göreceksiniz.
*Diz ağrılarına da Muz kabuğu çok fayda sağlar. Romatizma sonucu oluşan kemik ağrılarına karşı kullanılabilir. Ağrıyan kemiklerinizi şifalı muz kabuğu ile ovalayın ağrılarınız azalacaktır.muz-kabugunun-mucizei-faydalari

Muzun Diğer Faydaları : Günde düzenli olarak muz tüketmenin inme riskini azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Öyleki,günde 3 defa muz tüketen insanlardan dolayı, yılda 1.155.000 inmeye bağlı ölüm engellenebilmektedir. Muzun içeriğindeki mucize madde olan potasyum, kan basıncını azaltarak inme riskini azaltmaktadır.

* Meniere Hastalığı adı verilen kulak kaynaklı bir baş dönmesi hastalığında da özellikle atak dönemlerinde muz tüketilmesi, atak şiddetini ve süresini azaltmaktadır.

* Zehirli sarmaşığa mı sürtün dünüz? Ya da sivrisinek mi ısırdı? Hemen bir muz alın, meyvesini yiyin, kabuğunu ısırılan yere sürün, kaşıntınızı ve kızarıklığı hemen aldığını göreceksiniz. Hatta bunu zehirli sarmaşık yarasına günde 2-3 kez sürmeniz daha etkili olacaktır.

* Mide Problemleri olanlar Bir bardak süt bal ve muz ile milkshake hazırlayıp içerseniz midenize çok iyi gelecektir. Hamile bayanlara sabah bulantılarına da muz, pirinç, elma püresi ile yapılan diyeti uzmanlar önermektedir.

* Hızlı enerji sağlayan muz spor öncesinde tüketilirse kişiye enerji sağlar. Bol lifli bir meyve olduğundan kişiyi tok tutar diyetlerde bolca muz yenebilir.

* Muz içerdiği zengin triptofan maddesinden dolayı, beyindeki ve kandaki serotonin miktarını arttırarak kişinin rahatlamasını sağlamaktadır. Gece rahat bir uyku için çok faydalıdır.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left