Column Left

Bizi Takip Edin

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Kahve Telvesinin İnanılmaz Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Kahve Telvesinin İnanılmaz Faydaları

Kahve Telvesinin İnanılmaz Faydaları. Kahve telvesi nerelerde kullanılır? Doğal temizlik malzemesi. Küf kokusu, karıncaları uzaklaştırmak, cilt temizliği için.

 Kahve Telvesinin İnanılmaz Faydaları
Türkler için kahve, dost hatırı ve keyif kelimesinin sembolüdür. Kahve içmenin keyfi ve eşlik eden dostlarla sohbetlerin tadına doyulmaz. Ancak asıl mucize, bilmeden yıkanan o fincanların içinde, lavaboya akıtılan telvede.


Kahve Telvesinin Güzelliğe Etkisi

Kahve telvesi mükemmel bir peeling malzemesidir. Vücudunuzu her yerinde güvenle kullanabilirsiniz.
Kuru ciltlerde kremayla, yağlı ciltlerde yağsız yoğurtla karıştırarak harika bir cilt temizleyici elde edebilirsiniz. Kahve telvesini zencafil ve zeytinyağıyla karıştırarak selülitli bölgelere masaj yapabilirsiniz. Kahvenin içinde bolca bulunan kafein selülitlerin en büyük düşmanıdır.
Dizler ve dirseklerde oluşan sertleşmeleri, kahve telvesi ile ovalayın. Yumuşacık olur.
Kahve telvesi ile saç köklerine yapılan masaj saçları güçlendirir. Saçınıza kına sürüyorsanız, içine bir miktar kahve telvesi ekleyerek mükemmel bakır tonları elde edebilirsiniz.
Sinir Bozan Misafirlerden Kurtulmak İçin Kahve Telvesi

Karıncalardan Kurtulmak İçin Kahve

Yere serpeceğiniz kahve telvesi karıncaları evinizden uzaklaştırır. Eğer evinizde karınca istilası ile karşılaşırsanız, kahve fincanlarını yıkamadan önce içinde kalan telveyi karıncaların geldiği yerlere serpiştirin. Islak kahve telvesi sinekleri ve böcekleri de sizden uzak tutar.


Kahvenin Gübre Etkisi

Kahve telvesi, azot, potasyum, fosfor ve mineraller bakımından zengindir. Bu nedenle bahçeniz için mükemmel bir gübredir.
Toprağı doğal olarak havalandırır.
Zararlı otların çıkmasını engeller.
Topraktaki kimyasal artıkları temizler.
Havuç ve turp tohumlarının köklerinin hasarsız olarak büyümesine yardım eder.
İçtiğiniz kahvelerin fincanlarını yıkamadan önce bahçenizdeki toprağa dökmeyi ihmal etmeyin!

Telvenin Diğer Sihirli Kullanım Alanları


Ellerinizdeki kötü kokuları çıkarmakta kullanabilirsiniz. Örneğin balık yıkadıktan veya soğan, sarımsak doğradıktan sonra avucunuza bir miktar telve alarak ellerinizi ovalayın. Kokunun tamamen kaybolduğunu göreceksiniz.
Kalan telvenizi küçük bir kapla buzdolabınıza koyun. Buzdolabındaki kötü kokular ortadan kalkar.
Yazlık ve/veya kışlıklarınızı kaldırdığınızda hurçların içine, minik bir bez torba içinde kurumuş telve koyun. Hem giysilerinizin ferah kokmasını sağlar hem de güvelere karşı korumuş olursunuz.
Bulaşık süngeriniz üzerine koyacağınız kahve telvesi mükemmel bir ovucu görevi yapar.
Yastığınızla, yastık kılıfı arasına küçük torbacıklarla kahve telvesi koyarsanız, hem uykuya dalmanıza yardımcı olur hem de yastıklarınızda küf oluşmasını önler.
Yumurta haşlarken kaynayan suya bir miktar eklerseniz, yumurtanızın kabuklarında hoş renkler oluşur ve çocuklarınıza yumurta yedirmenize yardımcı olur.
Oyuncakların depolandığı alanlar (özellikle pelüşler gibi doldurulmuş oyuncaklar), minderler, çantalar, saklanan ayakkabıların içine bırakılan telve küf kokularını ve küf oluşumunu engeller.
Banyo ve mutfaklarda rutubet kokusunu emer.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left