Column Left

Bizi Takip Edin

28 Temmuz 2015 Salı

Ispanaklı Gülböreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Ispanaklı Gülböreği
Malzemeler
Hamur için
5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Su
Aralarına sürmek için;
100 gr eritilmiş margarin yada sıvı yağı
İç malzemesi;
5 demet ıspanak ( yaklaşık 1 kilo)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Tuz
3 yumurta
2 soğan
üzeri için:
1 yumurta (sarısı ile beyazı iyice karıştırılacak)
Hazırlanışı
İlk olarak hamurumuzu yoğuralım. Suyun miktarını maalesef hatırlamıyorum ama hamurumuz yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak o yüzden suyunu siz ayarlayın. Yoğrulan hamuru bezelere ayırın ve hafif açın. Yumuşaması için her açtığınız bezenin üzerine yağ sürün ve diğer açtığınız bezeyi üzerine koyun ve tekrar yağlayın (her açtığınız hamura bu uygulanacak). Her kata bolca yağ sürülecek. En son bezemiz de yağlandıktan sonra birkaç dakika bekleyip başlayacağız.
İç malzemesi için çiğ ıspanakları ince inde doğruyoruz ve soğanlarımızı küçük küçük doğradıktan sonra ilave ediyoruz. Üzerine yumurtalarımız kırıyoruz. Baharatlarımızı ve yağımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yağlayıp bekleteğiniz bezeleri teker teker elinizle açın. Oklavaya gerek yok. . Zaten oklavayla açılmayacaktır hamurumuz. Elinizle tezgahta yavaş yavaş her tarafını asılarak açabilirsiniz. Yırtılmamasına dikkat edin ama küçük yırtıklar önemli değil. Açabildiğiniz kadar ince açmaya çalışın. Açtığımız hamuruna resimdeki gibi iç malzememizi yayalım ve rulo şeklinde saralım. Rulo şeklinde sardığımız hamura gül şekli verelim. Yağlı kağıt (fırın kağıtı) döşediğimiz tepsimize yerleştirelim ve üzerine yumurtamızı sürelim.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Her fırın farklı olduğu için bir süre veremeyeceğim ama yaklaşık 30-35 dakika sürüyor.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left