Column Left

Bizi Takip Edin

24 Temmuz 2015 Cuma

Dondurucuda Hamur İşleri Saklama

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Dondurucuda Hamur İşleri Saklama
Hanımlar çayın yanına canınız istediğinde hemen bir kek,pasta ya da kurabiye yemek istiyorsanız vakit buldukça hamur işlerinizi yapıp sonrasında dondurucuya koyabilirsiniz.Çıkardığınızda ise aynen tazesi gibi olur.Dondurucuda hamur işlerini saklarken hangi yiyeceğin nasıl saklanacağını bilmek önemlidir.Birde dondurucuda yiyecekleri saklarken havasını almak önemlidir.
Kekler:
Kekleri pişirdikten sonra soğumasını bekleyin daha sonra streç filme sarıp ya da buzdolabı poşetine koyup dondurucuya koyabilirsiniz.İhtiyacınız olduğunda çıkartıp mikrodalgada 3 dakikada çözdürebilirsiniz. Mikrodalga fırınınız yoksa sıcak bir ortamda 15-20 dakika bekletmek yeterli olacaktır.
Kurabiyeler:
Kurabiyeleri dilerseniz pişirmeden saklayabilirsiniz.Dilerseniz pişirdikten sonra saklamanız mümkün.Pişirmeden saklayacaksanız yaptıktan sonra dondurucuya koyup çıkardıktan sonra çözülmesini beklemeden çok yüksek ısılı olmayan fırında pişirebilirsiniz.Birde kurabiye hamurunu yapıp ihtiyacınız olmayanını dondurucuda saklayıp ihtiyaç halinde çıkarıp kullanabilirsiniz.Kurabiyeleri pişirip saklayacaksanız,pişirdikten sonra soğutup 10’lu paketler halinde dondurucuya kaldırıp,dilediğinizde çıkartıp 15-20 dakikada ya da mikrodalgada 3 dakika çözdürüp servis edebilirsiniz.
Poğaçalar:
Dondurucuda poğaçaları pişirip soğuttuktan sonra dondurucuya koyup saklarsanız, çıkardıktan sonra 150-160 dercede ısıtarak servis edebilirsiniz.mayalı poğaçaları şekil verdikten sonra dondurmak gerekiyor,çıkardıktan sonra hemen üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirebilirsiniz.
Börekler:
Böreklerinizi pişirip ,soğutup kestikten sonra buzdolabı poşetine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz.Çıkardıktan sonra ısıtıp tüketirseniz aynen tazesi gibi olur.Sigara böreğini ise sarıp dondurucuya koyun,çıkardıktan sonra çözülmesini beklemeden pişirebilirsiniz.
1 su bardağına yarım su yarım zeytinyağı karışıtırıp yarısını bir yufkaya döküp içine  dilediğiniz börek içlerinden koyun ve   sarın ,gerek olduğundabuzlarını çözmeden dilerseniz yumurta sarısı sürüp pişirin.
Mantı:
Mantıları da bir tepside buzlukta dondurur ,sonra poşetlere koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz.Gerektiğinde hemen pişirmeniz mümkün.
Pastalar:
Pastaları da kekler gibi saklayarak dondurabilirsiniz.Çıkardıktan sonra 15-20 dakika beklemek yemek için yeterli olacaktır.
Ekmek:
Köy ekmekleri, fırın ekmekleri, lavaş, yufka, bazlama gibi ekmekleri taze ve soğumuş olarak poşetleyip dondurucuya kaldırın.Gerektiğinde çıkartıp ısıtabilirsiniz.Yada mikrodalgadaya da sıcak ortamda çözdürebilirsiniz.
Bayat ekmekleri rondodan çekip poşetleyin. Köfte yaparken kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığında ya da mikrodalgada çözdürdükten sonra kullanın.Kaynak:http://www.orguhobi.com/

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left