Column Left

Bizi Takip Edin

25 Temmuz 2015 Cumartesi

Bardaklardaki Lekeler Nasıl Çıkar?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bardaklardaki Lekeler Nasıl Çıkar?
– Öncelikle bardaklarınızı satın alırken dikkatli olmakla başlamalısınız. Uzun ve dar bardaklar makinenin yıkama yöntemine çok uygun değildir. Makinede yanlış bir pozisyonda durduğu zaman içlerine yeterince durulama suyu gitmeyebilir ve deterjan lekeleri kalabilir.

Bu nedenle bardak satın alırken kısa boylu, geniş ağızlı bardaklardan yana kullanın tercihinizi.

Deterjanınızı seçerken de bir o kadar dikkatli olmalısınız. Herkesin övdüğü veya televizyonda sürekli reklamlarını gördüğünüz deterjan sizin için de uygun olacak diye bir şey yok. Piyasadaki tüm deterjanları sırala deneyin ve tecrübelerinizi bir kenara not etin. Örneğin;

A deterjanı; ara sıra yemek lekesi bırakıyor

B deterjanı; tam olarak çözünmüyor, vs. gibi.

Sizin için uygun bir deterjan mutlaka vardır.

– Tuz ve parlatıcı kullanmayı ihmal etmeyin. Özellikle yaşadığınız bölgede sular kireçliyse bardaklarınızdaki lekelerin en büyük müsebbibi kireçtir. Bu nedenle gözünüz tuz ve parlatıcı ışığında olsun. Parlatıcı yerine sirke de kullanabilirsiniz. Ben uzun süredir kullanıyorum ve sonuçtan gayet memnunum. Eğer sularınız çok kireçliyse parlatıcı gözündeki parlatıcı veya sirkeye ek olarak makineyi çalıştırmadan önce makinenin içine rastgele bir miktar sirke atmak da makinenizin performansını arttıracaktır.

– Bardaklardaki çay ve kahve lekeleri için makineyi çalıştırmadan önce makinenin içine az miktarda çamaşır suyu atın. Bu işlemi ara sıra uyguladığınızda makinenize zararı olmaz.

– Şunu unutmayın ki makineden lekeli çıkan bardaklardaki lekelerden kurtulmadan tekrar makineye dizip yukarıda bahsettiğim yöntemleri uygulasanız da o lekelerden kurtulamazsınız. Lekeli bardaklarınızı içine sirke eklediğiniz sıcak suda elinizle yıkayarak temizleyebilirsiniz. İnatçı lekelerde bardakları diş macunu ile ovmak kesin sonuç getirecektir.

– Bardakların ve sık sık çatal, kaşık ve bıçakların üzerinde kalan damla damla su lekeleri de sudaki kireçle birlikte makineyi hemen açmanızla da ilgilidir. Makinenin işi biter bitmez kapağınızı açtığınızda eşyaların üzerindeki su damlaları süzülmeden eşyaların üzerinde kurur bu da leke kalmasına neden olur. Makinenin kapağını makine durduktan yarım saat sonra açarsanız bu lekelerin oluşmasını engellemiş olursunuz.

Kaynak: banagore.co
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left