Column Left

Bizi Takip Edin

13 Haziran 2015 Cumartesi

KUBBELİ PASTA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

KUBBELİ PASTA
Malzemeler :
Keki İçin :
5 yumurta
1 bardak şeker
1,5 bardak un
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kaşık kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
Muhallebisi İçin :
3 kaşık nişasta
4 kaşık hindistan cevizi
1 bardak şeker
3 kaşık un
4 bardak süt
2 kaşık tereyağı
Üzeri İçin :
2 paket bitter çikolata
1 paket taze krema
Çilek - Hindistan cevizi
5 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri iyice çırpın. Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ, 1,5 bardak un, 2 kaşık kakao ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpın. Yuvarlak cam kabını sıvıyağ ile yağlayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişince ılımaya bırakın.
4 bardak süt, 1 bardak şeker, 4 kaşık hindistan cevizi, 3 kaşık nişastayı karıştırıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvama gelince ocaktan alın, içine 2 kaşık tereyağı ekleyin ve topaklanmaması için ara sıra çırparak soğumaya bırakın.
1 paket taze süt kremasını tencereye boşaltın. İçine 2 paket bitter çikolatayı kırın. Çikolatalar eriyince ocaktan alın. Püf noktası kremanın kaynamaması gerekmektedir.
Ilıyan keki enine keserek 2 parçaya ayırın. Bir parçasını derin ve yuvarlak olan cam kabın tabanına yerleştirin. Üzerine soğuyan muhallebiyi dökün. Kalan kek parçası ile üzerini kapatın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Dolaptan çıkınca servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerine hazırlanan çikolatalı kremayı döküp, çilek ve hindistan cevizi ile süsleyin. AFİYET OLSUN.Zeynep'in Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left