Column Left

Bizi Takip Edin

20 Mart 2015 Cuma

3 RENKLİ KEK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

3 RENKLİ KEK
Malzemeler: Büyük boy yuvarlak borcam için ölçü => 3 Yumurta,1bucuk su bardağı şeker,1su bardağı su,1 su bardağı ılık süt,1paket kabartma tozu,2 çorba kaşığı kakao,1 vanilya,2 bucuk 3 su bardağı un.1 maydonoz demeti kadar yıkanmış ıspanak.
Yapılışı: İlk önce ıspanağı rondoda çekin veya farklı bir fikriniz varsa ince kıyıp elinizle öldürmek gibi mesela, tam yarım çay bardağı ıspanak suyu gerek onu hazır edin.3 adet te kap hazırlayın ve sonra başlayalım
3 yumurtayı çırpıyoruz ve şekeri beyaz köpük olana kadar iyice blendırdan çekiyoruz. sonra ılık süt,sonra sıvı yağ ve sonra kabartma ve unu çırpma teli ile sönmesin diye yavaşça karıştırıyoruz ve hamuru 3 eşit parçaya bölüyoruz.1. kaba 2 çorba kaşığı kakao,2. kaba ıspanak suyu ve 3. kaba da vanilyayı ekliyoruz. 3'ünü de yavaş yavaş yumurtayı söndürmeden karıştırıp cıvık olana un takviyesi yapabiliriz hepsi aynı kıvamda olsun ve yağlı tepsiye ilk önce beyaz hamurdan tam tepsinin ortasına çok az döküyoruz daha sonra kakaolu dan döktüğümüz beyaz hamurun tam ortasından çok az döküyoruz ve en sona ıspanaklı karışımı tam ortadan döküyoruz ve bu işlemi hamurlar bitene kadar sırayı şaşırmadan yapıp büyükten küçüğe bir sürü renkli halkalar olacak ortadan kenara kadar iç içe ve kürdanla en son tepsiye tepsinin ortasından kenarlara doğru çizgiler çekiyoruz.Böyle ebru sanatı gibi çok güzel görünen kekimiz hazır oluyor. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında bişiriyoruz.
Afiyet şeker olsun.Meryem'in mutfağından'a Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left